Cum să fii pentru a fi

Standard

Pentru că totul nu este altceva decât jocuri de putere, a nu se spune niciodată ce gândești, întotdeauna contrariul. Așa că : ți-e rău ori ți-e greu, să zică că ți-e bine și că ți-e ușor – așa se zice!; ți-e foame? A se spune că tocmai ai mâncat, de ești întrebat; dacă te-ntreabă. Dacă sete îți este, a se umezi doar un pic buzele. Nu de alta : să nu te vadă cu ele crăpate! Pentru că exact asta o să caute : damagiul! Întotdeauna cele slabe ale tale îi vor da un pic de tărie. Ești cam sincer? Uită să mai fii; învață să te prefaci și prefă-te odată! O să vezi ce bine o să-ți fie! Anormalul devine din ce în ce mai normal; învață să te joci și joacă-te. Serios nu trebuie să fii decât atunci când minți; când vorbești serios fă-o în glumă, mai mare succes vei avea. Nu asta cauți? Să trăiești? Ia și trăiește odată! Fă-te spinten atunci când ți se pare că ești greoi și șprințar când abia de-ți târâi picioarele. Nu te lăsa atunci când trebuie să te lași și lasă-te exact când nu trebuie. Mamă, ce-o să-i mai zăpăcești! Pune mâna și zăpăcește-i! Fii foarte corect când dai restul în monezi din ale mici de tot care-ți scapă printre degete ca să poți dosi când o să fie să umbli cu bilete d-alea mari. Adică să câștigi încrederea la chibrituri ca să-i poți da foc cu bricheta. Nu te lăsa intimidat când ți-e frică de mori, nu te speria când ești speriat; să nu-ți fie frică decât atunci când ai spus deja că ți-e frică – numai atunci te poate lovi! A nu se spune ce-ți place, ce-ți trebuie, de ce ai nevoie și așa mai departe, fiidcă e ca și când te-ai dezbrăca la piele. Pune mâna și te acoperă! Nu trăi descoperit! Să nu te vadă careva!

A se intra în panică, nu când urăști, ci atunci când simți nevoia să spui cuiva că iubești. Și, dacă se poate, și trebuie să se poată, n-o spune niciodată! Dacă se face și te-ai scăpat, intră imediat în panică și începe prin ați face calcule, ia și calculează! Pentru că exact atunci te dai : când zici că iubești; dacă nu zici, primești! Cu cât zici mai puțin cu atât primești mai mult. Recomandat este să n-o spui deloc. S-a demonstrat că cei mai bogați și mai fericiți n-au zis-o niciodată. Sunt niște statistici. În plus, dacă mai dai și impresia, e de bine! Cu alte cuvinte : fă-te! Ascunde-te! Nu spune ce simți! Fiindcă vei simți îndoit, îndoindu-te de tot! Toți oamenii care-au spus, te iubesc, au murit, vrei să mori și tu? Nu ți-e frică de moarte? În plus, au mai făcut și copii, și copii ăia au murit și ei după ce-au făcut (și ei) copii, nu e ceva să te sperii?! Dacă tot mor, de ce să-i mai faci?! (Ia pune mâna şi nu-i mai face!)

Nu spune ce-ți place pentru că exact acel lucru ți se va lua! A nu se da nimic dacă nu primești imediat ceva înapoi! Pune mâna și fă calcule : câte silabe de bine ai spus? Silabisește-le! Ce-ai primit îndărăt? Pune-te și numără. Dacă nu-ți ajung degetele de la mâini și de la picioare folosește-te de altele; pune semne în gând. Scrijelește cu cuiul. A se ține evidența. Doar de aceea ai învățat să scrii și să citești.

Poate că toate acestea nu te vor face fericit așa cum sperai, dar îți vor aduce o pace, o siguranță, o securitate. Ca într-un glob de sticlă, protejat, nimic nu te va putea lovi. Poate că nu te vei putea bucura de micile plăceri ale vieții, de exemplu să faci niște sex din dragoste, dar imaginează-ți cum ar fi să faci și după aia să nu mai faci – ce tragedie! Nu te lăsa ademenit, ademenește mereu!

Și, mai ales, și la urma urmei, să nu-l crezi niciodată pe cel care-ți zice, te iubesc! A mai fost Unul, care-a zis la mai multă lume deodată exact așa și-a murit aiurea pe-o Cruce. Mai și zicea că e fiul lui Dumnezeu – Amărâtul! A mai murit și sărac lipit – Săracul!

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s